Door de Leiestreek
Wandelen door Haspengouw

GR128 Vlaanderenroute

Hilde Bongers

Zaterdag 24 april, 12:00 u, zaal 2

De GR128 is een internationale GR die start in het Franse Wissant en eindigt in het Duitse Aken. De GR128 Vlaanderenroute neemt met z’n 473 km het grootste gedeelte van deze GR voor zijn rekening en start bij de Kemmelberg in West-Vlaanderen. In deze regio kan je je onderdompelen in de rijke en indrukwekkende geschiedenis van WO1 die hier nog overvloedig aanwezig is.

Vanaf dan zet de tocht zich verder doorheen de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant om tot slot te eindigen in de uitnodigende, altijd groene Voerstreek in het zuiden van Limburg. Af en toe wordt er geflirt met de grens, zowel wat de taalgrens als de landsgrens betreft.

De GR128 Vlaanderenroute start heuvelachtig en eindigt heuvelachtig, met van alles daar tussenin! De landschappen wisselen voortdurend en laten je al wandelend “proeven” van de prachtige natuur die Vlaanderen rijk is. Daarnaast kan je gedurende deze route 4 keer kiezen voor een variant, waardoor je tussendoor ook een vleugje cultuur en geschiedenis kan opsnuiven in steden als Gent, Leuven, Sint-Truiden of Tongeren.

Ook tijdens de route zelf kom regelmatig voorbij schitterende kastelen of trekken gezellige, kleine dorpen met leuke oude kerkjes de aandacht. Wat de Vlaanderenroute bovendien uniek maakt, is dat je nadat je het pad volledig bewandeld hebt, een fijn aandenken kan bekomen als beloning voor je inspanningen. Je kan namelijk via de website van Grote Routepaden een attest bekomen én een plekje in de eregalerij op hun website verkrijgen.

Samen met alle geweldige indrukken die je tijdens het wandelen al in je geheugen opgeslagen hebt, maakt dit van de GR128 Vlaanderenroute een onvergetelijk wandelavontuur waar je met veel plezier aan terug zal blijven denken!

Hilde Bongers

Vijf jaar geleden startte ze met het bewandelen van de GR128 Vlaanderenroute. Omdat het haar leuk leek ervaringen en info uit te wisselen, richtte ze hier toen een Facebookgroep over op. Deze is uitgegroeid tot een levendige groep met circa 1.800 leden.