headerbeeld wandelvrouw
Reis mee!
Opnieuw presenteert de beurs een omvangrijk lezing- en workshopprogramma boordevol inspiratie voor het nieuwe seizoen. Met dit keer veel aandacht voor bestemmingen en routes 'om de hoek'. Want dit past natuurlijk prima bij de slogan 'Laten we groen doen!' Maak je keuze uit 160 lezingen en workshops!
 
Klooster Weltenburg
Themaland Duitsland
Themaland Duitsland staat ook in het lezingprogramma volop in de schijnwerpers. Robert van Weperen neemt je in zijn lezing mee op een fietstocht langs de Duitse Donau. Of volg Rutger Burgers op zijn voetreis dwars door Duitsland. Ook de Oranjeroute en de Romeinse Limes staan op de rol in de Duitslandzaal.

Foto: Jonge Donau © Kloster Weltenburg / flymovies.de
 
Uitgelicht
Een greep uit het heerlijke lezingprogramma...
Tjerk Ridder

Bonne Route!
Theatermaker Tjerk Ridder liep samen met zijn ezel
Lodewijk de nieuwe Europese culturele route ‘het Martinuspad’ van Parijs naar Groningen
rond het thema delen en
solidariteit. Het was de opmaat voor een voorstelling vol muziek, verhalen en conference.
 
mini expedities

Mini Expedities
Met hun gezin gingen Claar Talsma en Joanne Wissink op ontdekkingsreis door Nederland. Op de fiets, te voet en in de kano, op zoek naar jungle, onbewoonde eilanden en berggebieden. Jawel, want ook dicht bij huis kun je op expeditie gaan. Ze vertellen hoe je zo’n Mini Expeditie aanpakt en wat leuke plekken zijn. En, dat ze voor iedereen te doen zijn.
 

Kees Lucassen
In één lezing neemt reisjournalist Kees Lucassen je drie keer mee op reis: op de fiets van Eindhoven naar Parijs, van Praag naar Dresden én van het Oostenrijkse Nauders naar het Italiaanse Verona, via het Gardameer. Hij maakte deze trips met zijn toen 14-jarige zoon Jelle: een echte vader-zoon xperience dus.
Kees Lucassen en zoon Jelle

Camino Portugués
Omdat de Camino Frances haar veel te druk leek, besloot Bregje Schipper in 1997 de ‘nieuwe’ kustroute van de Camino Portugués uit te proberen. Recent ging ze terug en liep de route opnieuw. In haar lezing komen veel praktische zaken aan bod. Zoals 'is het veilig voor een vrouw alleen?' en 'wat neem je mee?'
 
bregje schipper
Tickets met korting
Scoor nu alvast je ticket voor de beurs en profiteer van korting in de voorverkoop!.

BESTEL JE TICKETS MET KORTING!
 

Themaland 2020


VOLG ONS: