Lees dit online.
171213 header 3

Zwitserland fiets- en wandelland

Zwitserland staat als themaland volop in de schijnwerpers op de komende Fiets en Wandelbeurs. Voor vakantiefietsers, toerfietsers, e-bikers en wandelaars is het een waar walhalla. Meer dan 12.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden en ruim 65.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het land: indrukwekkende getallen. Waar anders dan in Zwitserland vind je zoveel landschappelijke en culturele afwisseling in een zo'n relatief klein gebied?

 

Lees meer

 button bestel voordelig je tickets 4    


 


Verzascadal in Ticino

Het hogere Verzascadal is een bijna vergeten plekje van Zwitserland. Hier toont zich Ticino, het zuidelijke kanton, echter van zijn meest oorspronkelijke zijde. De mountainbike is heel geschikt om deze afgelegen regio te verkennen. De tocht start in het pittoreske dorpje Brione met zijn historische stenen huizen. Het beste neemt men de postbus met fietsendrager. Op die manier kan de tocht worden verlengd door het hele Verzascadal terug naar Locarno. 

 

Lees meer

 

 


Oost-Zwitserland: Flumserberg

Idyllische boerderijen, groene weiden, het adembenemende uitzicht op het Walenmeer en de Churfirsten: dit alles heeft Johanna Spyri ooit geïnspireerd voor haar roman 'Heidi'. Nu, meer dan 100 jaar later, begint een nieuw hoofdstuk: de Flumserberg wordt fietsbestemming. Mountainbikeprof René Wildhaber ontwerpt de trails op deze berg.


Lees meer


Ontdek het Swiss Travel System

Je fietsvakantie verrijken met trein- en boottrajecten met het mooiste uitzicht en steeds je fiets bij de hand hebben? Het volgende voorbeeld van de Rijnroute, etappe 6 tussen Kreuzlingen en Schaffhausen, laat zien hoe zo'n vakantie in Zwitserland verloopt en dat nu precies die combinatie je een onvergetelijke tijd oplevert. 

 

Lees meer