De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 - Jaarbeurs Utrecht
De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 - Jaarbeurs Utrecht
Duitse regio's op de Fiets en Wandelbeurs

Duitsland fiets- en wandelland

Wie van actieve vakanties houdt, kan niet om Duitsland heen. Het land waar de fiets is uitgevonden en het woordje Wanderlust zijn oorsprong heeft. De ruim 200 lange-afstandsfietsroutes en een wandelpadennetwerk van 200.000 kilometer laten voor actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers niets te wensen over. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan langs bij de Duitse regio’s!

Locaties in Hal 3:

3.C.40 - 49 en 3.C.50 - 59

We geven je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Dichtbij

Langeafstandswandelaars hoeven niet ver te reizen voor hun portie wandelgeluk. De 154 km lange Rothaarsteig doorkruist het Sauerland en is voor iedere natuurliefhebber een must.
Dichtbij huis vind je ook een van de meest afwisselende routes van Duitsland, de 313 km lange Eifelsteig. Wandelend van de keizerstad Aken naar de Romeinse stad Trier kom je onderweg door eindeloze bossen, smalle kloven en uitgestrekte velden.

Trier vormt ook het eindpunt van de 410 km lange Saar-Hunsrück-Steig. Je volgt de rivieren de Saar, Moezel en de Rijn en loopt voor het overgrote deel over natuurpaden. In het National Park Hunsrück, bekend vanwege zijn oude beukenbossen, wagen durfals zich op de 360 meter lange hangbrug de Geierlay.

Water

Waterliefhebbers reizen af naar de deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland. Hier ligt de Edersee, het op een na grootste stuwmeer van het land. Hier wandel je in drie tot zes etappes over de 68-km lange Urwaldsteig Edersee rondom het meer.

Cultuur én natuur

Verrassend groen en óók dichtbij huis is het Ruhrgebied. Waar vroeger de hoogovens rookten is nu een knap staaltje industriecultuur verschenen. De 4-sterren fietsroute Ruhrtalradweg verbindt de cultuur en natuur op een bijzondere manier. Cultuur vind je ook op de Römer-Lippe-Route. Deze route volgt de rivier de Lippe en verbindt onderweg tal van historische (Romeinse) plaatsen met elkaar.

Populairste langeafstandsfietsroute

Ook de Elberadweg volgt de natuurlijke weg van de rivier. De fietsroute is voor de 14e keer door de ADFC uitgeroepen tot populairste langeafstandsfietsroute. Vanaf de Duits-Tsjechische grens fiets je naar Cuxhaven, waar de Elbe uitmondt in de Noordzee. Onderweg passeer je de prachtige bruisende steden Dresden en Hamburg en de bijzondere zandsteenrotsen van het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Sprookjes in het oosten!

Wil je meer ontdekken van het sprookjesachtige landschap in het oosten van Duitsland, dan is de Malerweg iets voor jou. De 112 km lange wandelroute loopt dwars door het nationale park en onderweg vergaap je je aan de prachtige uitzichten, maar de route vergt hier en daar wel wat klim- en klauterwerk.

Eveneens in het oosten gelegen is het Ertsgebergte. Dit gebergte is met zijn vele toppen en 4.900 hoogtemeters de ultieme bestemming voor wielrenners en mountainbikers.

 

En, neem ook eens een kijkje op www.germany.travel .

 

Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, plaatsen wij enkele cookies. Meer weten? Lees verder....

foto: Meinema